GEO

Water, Energie en Inkoop

De Golfclub moet aantonen dat er zorgvuldig wordt omgegaan met de gebruikte waterbronnen en dient jaarlijks inzicht te worden gegeven in het waterverbruik.

We merken dat er door de klimaatverandering de laatste jaren meer in plaats van minder water wordt gebruikt. Voor de komende jaren wordt daarom ook gedacht aan mogelijkheden om minder water te gebruiken, zoals bijvoorbeeld waterbesparende douches en toiletten.

In het clubhuis en de overige opstallen worden de oude gloeilampen vervangen door LED verlichting. Ook de buggy’s ontsnappen niet aan onze aandacht.  Elektrische varianten worden, bij nieuwe aanschaf, onderzocht, mits deze voldoen aan genoeg vermogen.

Gekeken wordt of het mogelijk is om afval nog verder te scheiden en te recyclen.  Leden moeten meer bewust gemaakt worden hoe om te gaan met afval (papier, plastic, fruitresten, sigaretten peuken, etc.) zowel op als rond onze baan. Door bewuster om te gaan met je leefomgeving kunnen we ook meer genieten van de schoonheid van de golfbaan en omringende natuur.

Bij het inkopen van artikelen, of dit nu voor de horeca, greenkeeping of secretariaat is, zal meer dan voorheen gekeken worden naar duurzaamheid.  Uiteraard blijven we de prijs en kwaliteit bewaken. Ook de inkoop van afvalverwerking komt aan de orde.

Wij zullen zoveel mogelijk werken aan duurzaamheid en milieuvriendelijke oplossingen.