Baan

Greenkeeping

Gedurende het jaar wordt heel veel data verzameld door het greenkeeperteam en de baancommissie. Cultuurtechnische data maar ook speltechnische data worden elke week in het groeiseizoen gemeten. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de ontwikkeling van de gewenste grassen, vochttoestand en organische stof, maar ook naar de hardheid van de greens, eerlijke balrol en snelheid. Naar aanleiding van al deze data wordt er gestuurd in het baanonderhoud.

Door regelmatig puur zand te dressen wordt het organische stofgehalte en de drainerende werking op niveau gehouden en door heel frequent te maaien en te rollen blijft de balrol optimaal. Bemesting gebeurt het hele jaar door, frequent en heel licht, zodat er nooit pieken en dalen zijn in de groei. Mede hierdoor kan grasgroei onder de meest optimale omstandigheden plaatsvinden.

Vanaf september worden o.a. de grote speloppervlakken belucht en doorgezaaid. Bunkers worden hersteld en er wordt heel veel blad geruimd. Tevens worden in de winter de werkzaamheden verricht voor het natuurbeheerplan en verbeteringen/aanpassingen in de baan. Ook vindt al het grote onderhoud aan de machines plaats.

Spelers kunnen ook zelf het nodige doen aan het onderhoud van de baan: loop niet tussen bunker en green met een trolley, repareer pitchmarks, hark bunkers aan, leg divots terug. Simpele dingen waar iedereen profijt van heeft.’


Het greenkeepers-team

Koert Donkers (Hoofd Greenkeeper):

Jeroen van Beekveld (Assistent Hoofd Greenkeeper)

Harrie van Oirschot:

Wim Verstijnen:

Ad Schellekens:

Ramon Bakker:

Sander van Dal:

Maik van Doorn:

Contact
e-mail: greenkeepers@gcdedommel.nl