Baan

Handicaptabellen Golfclub De Dommel

Handicaptabellen Dames

Handicaptabellen Heren

Informatie over het behalen van handicap 54, het golfregelexamen en het spelen van qualifying scores.

Onze professionals Jan Groenendaal en Wouter de Vries volgen het 9-stappenplan van de NGF waardoor u als speler een goed beeld krijgt waar u zich bevindt volgens uw speelsterkte. Het 9-stappenplan is een golfvaardigheidstraject dat is opgedeeld in negen stappen waarbij het ontwikkelen van de vaardigheid, en het vergroten van het spelplezier voorop staan.

Stap 1 is Golfbaanpermissie
Stap 2 is Golfregelexamen
Stap 3 is Handicap 54

Kijk voor vervolgstappen op: https://www.golf.nl/zelf-golfen/beginnen-met-golf/9-stappenplan-en-golfacademie

1.Golfbaanpermissie
De golfprofessional geeft het advies uit voor golfbaanpermissie aan een speler/lid.

Vervolgens geeft de pro door aan de Handicap & Regelcommissie dat de betreffende speler golfbaanpermissie heeft en de commissie vermeld het in de status van de speler in Egolf4U (= ons softwareprogramma)

2.Golfregelexamen
Wanneer de speler golfbaanpermissie heeft kan deze het golfregelexamen afleggen. Dit examen wordt afgenomen door de Handicap & Regelcommissie.

De speler kan contact opnemen met de commissie om een datum af te spreken om het examen te doen.

In het examen zijn de etiquettevragen een belangrijk onderdeel. Er worden 10 etiquettevragen, 19 regelvragen en 1 stableford vraag gesteld. Hiermee bestaat het examen uit 30 vragen. U slaagt wanneer u tenminste 23 van de 30 vragen goed beantwoordt.

Op www.ngfgolfregelexamen.nl kunnen er volledige examens geoefend worden met vragen die op het examen gesteld kunnen worden.

U kunt ook kiezen wat u wilt oefenen, zoals alleen etiquette-, matchplay- of stableford vragen. Na het oefenen kunt u zien of u de vragen goed of fout heeft beantwoord. Er staat ook uitleg bij de vragen en een verwijzing naar het theorieboek ‘Golfregels voor startende golfers’. Tevens staan in het boek ‘Oefenvragen voor het golfregelexamen’ alle examenvragen die gesteld kunnen worden. Beide boeken zijn verkrijgbaar via www.golfboeken.nl

Voor jeugd t/m 14 jaar is een andere regeling.

3.Handicap 54
Handicap 54 is de eerste speelsterkte die een beginnende golfer kan krijgen.

Een speler kan handicap 54 krijgen door aan de volgende voorwaarden te voldoen:

  • Het behalen van de golfbaanpermissie
  • Het Golfregelexamen met goed gevolg afleggen
  • Een qualifying score inleveren van minimaal 36 punten over 18 holes of minimaal 19 punten over 9 holes, uitgaande van handicap 54

De score van de eerste gespeelde ronde moet ingevoerd worden in Egolf4U en dan krijgt u een handicap. De eerste handicap zal berekend worden op basis van deze score volgens de WHS-tabel. Nu kan er worden deelgenomen aan wedstrijden en het spelen van qualifying kaarten.

Voor het aanmaken en invoeren van een qualifying kaart zie de webpagina “Qualifying kaart”.