Baan

Scorekaart De Dommel


Aanmaken en invoeren van een qualifying kaart.
Op onze club kan dat op 4 manieren:

  • Via de Web app van Egolf4-U/ GC De Dommel (te downloaden via: m.eg4u.nl)
  • Via de twee digitale zuilen in de hal van het clubhuis
  • Via de website van GC De Dommel
  • Via de app van golf.nl

Het vooraf registreren is een belangrijk onderdeel van het spelen van een qualifying ronde.  Ook is het toegestaan om een mondelinge afspraak te maken op de 1ste tee en de scorekaart na de ronde in te voeren via een van de bovenstaande mogelijkheden.

  • Een qualifying score kan alleen maar ingeleverd worden als er qualifying condities zijn. De baan moet qualifying zijn en de spelvorm moet individueel stableford, individueel strokeplay, tegen par/Bogey of maximumscore zijn.

De spelers moeten de score z.s.m. invoeren, maar in elk geval voor middernacht van de dag waarop de ronde is gespeeld.  De marker moet de kaart goedkeuren wat al moest in de Golf.nl app maar nu ook bij de website en Web app van Egolf4U.
De marker moet indien mogelijk  de score voor middernacht bevestigen. Om middernacht vindt namelijk de PCC (Players Conditions Calculation) plaats. Dit kan een correctie van de score vanwege de spelcondities van die dag tot gevolg hebben.

De handicap die u ziet wanneer u de score heeft ingevoerd is een tijdelijke handicap. De volgende ochtend is de handicap pas up to date.

De volgende ronde kan dan gespeeld worden van de juiste handicap. Mocht het direct inleveren van een qualifying score niet lukken, dan moet dat alsnog z.s.m. worden gedaan en in elk geval voordat de volgende ronde wordt gespeeld. In het WHS is er geen buffer zoals in het EGA handicapsysteem en zo zal iedere ingeleverde score meegenomen voor de berekening van de nieuwe handicap.

Het invoeren van de scorekaart in Egolf4U (bijvoorbeeld bij een stableford wedstrijdformule) is iets anders dan u gewend bent te doen.

Wanneer u geen score heeft op een hole moet daar geen streep of het cijfer 0 als score invullen, maar een netto dubbel bogey zijnde de par van de hole + 2 +  handicapslagen voor die hole. Of simpeler gezegd, de eerste score waarbij je geen stablefordpunten meer krijgt. Wanneer je niet meer weet wat de score was, vul dan een 11 in. De WHS software zal na invoeren dan automatisch deze 11 terugbrengen naar de netto dubbel bogey voor handicap doeleinden.

 9-holes qualifying kaart spelen
In tegenstelling tot in het EGA handicap systeem waar een 9 holes score aangevuld werd met 18 punten krijgt de speler bij een 9-holes ronde 8 netto parren en een netto bogey erbij (het equivalent van 17 punten ).

Vreemde kaarten invoeren
Anders dan de naam doet vermoeden is een vreemde kaart gewoon een kaart/score gespeeld op een andere baan dan De Dommel. Ook hier zal de marker de kaart moeten goedkeuren.
Op onze website www.gcdedommel.nl kan je deze kaarten invoeren bij mijn gegevens/vreemde kaart invoeren.
Een vreemde kaart kan ook in de webapp (te downloaden via:  www.m.eg4u.nl)  worden ingevoerd. Rechts boven in is een button “nieuw”. Dan komt de keuze Qualifying kaart of Vreemde kaart.
Het WHS handicap systeem wordt wereldwijd gebruikt dus ook kaarten buiten Europa kunnen worden verwerkt.

Uitleg invoeren via de website. Via de Web app is bijna hetzelfde.
De optie vreemde kaart invoeren vind je nadat je bent ingelogd op de website en klikt op jouw lidcode (naast menu) en subitem “Vreemde kaarten” aanklikt.

Als u op “Vreemde kaarten” klikt opent een scherm met een overzicht van je vreemde kaarten en een button ”Vreemde kaart invoeren”. Na het aanklikken van deze button opent zich het scherm voor de 1e stap van 4.

Breng de datum en tijd in zoals op de kaart vermeld. Selecteer de club door het intoetsen van de eerst letters van de naam. Klik op de naam van de baan.
Selecteert de baan (1e of 2e 9 of 18) en de kleur van de gespeelde tee.
Voer dan je score in.

Wanneer u geen score heeft op een hole moet daar geen streep of het cijfer 0 als score invullen, maar een netto dubbel bogey, zijnde de par van de hole + 2 +  handicapslagen voor die hole. Of simpeler gezegd, de eerste score waarbij je geen stablefordpunten meer krijgt. Wanneer je niet meer weet wat de score was, vul dan een 11 in. De WHS software zal na invoeren dan automatisch deze 11 terugbrengen naar de netto dubbel bogey voor handicap doeleinden.

De Nederlandse banen staan allemaal in het systeem. Buitenlandse banen niet.

Een aantal Belgische en Duitse banen zullen herkend worden, daarvan kan je een score invoeren. Als de buitenlandse baan er niet in staat onbekende baan aanklikken en het land selecteren, de naam van de club invoeren, aantal holes en ook nog de Course rate, Slope rate en Par invullen.
Geef aan of het een Q-kaart is of een wedstrijdkaart.
Klik op “volgende stap”.
Je kan nu je score invullen. Controleer je score en de optellingen goed.
Als alles klopt klik op “volgende stap”. Je krijgt dan de informatie nog een keer te zien.
Als de informatie correct is klik op “kaart opslaan”.
Het systeem geeft aan dat je kaart met succes is ingevoerd, Door het aanklikken van “Klik hier om uw handicap historie te bekijken” zie je het verloop van je handicap en de zojuist ingevoerde kaart.  De volgende dag zie je definitieve nieuwe handicap.

Voor verdere informatie en vragen kunt u contact opnemen met de Handicap & Regelcommissie.
handicapcie@gcdedommel.nl