Baan

Scorekaart

 

Scorekaart 2

Voorwaarden inleveren Qualifying kaart

De marker
De marker is en blijft een verplicht onderdeel bij het spelen van een qualifying kaart. Mocht het zo zijn dat je een systeem hebt waarbij de marker nog niet digitaal kan ‘tekenen’, dan is het noteren van de naam van de marker, zodat de handicapcommissie kan achterhalen wie de marker was, voor nu voldoende.

Vooraf registratie en invoeren scorekaart
Het vooraf registreren van de qualifying scorekaart is een belangrijk onderdeel van het handicapsysteem en kan via de volgende systemen:
– via de app of website van de golfclub
– via de digitale zuil op de golfbaan
– via de app van golf.nl

Het is ook toegestaan om een mondelinge afspraak te maken op de 1ste tee en de scorekaart na de ronde via een van bovenstaande systemen in te voeren. Deze optie is toegevoegd om spelers te stimuleren meer qualifying kaarten in te leveren. Het registreren van een scorekaart via de eerste drie opties blijft de voorkeur houden.

Een qualifying score kan ook alleen maar ingeleverd worden als er qualifying condities zijn. Dit zijn onder andere de baan moet qualifying zijn en de spelvorm moet strokeplay, stableford of tegen par zijn.

Bewaren scorecard
Vanaf dit jaar hoeft de papieren scorecard niet meer bewaard te worden. Dus als de score digitaal is ingevoerd mag de scorecard weg. Het kan misschien handig zijn om de kaart nog even te bewaren voor het geval dat het invoeren niet gelukt is.

U kunt de handicapcommissie mailen met het verzoek de kaart aan te passen, een foto van de kaart is dan wel handig. De wedstrijdcommissie bewaart de wedstrijdscores een maand.

Het aanmaken en invoeren van de score van een qualifying kaart kan op één van de computers in de hal van het clubhuis óf via de WebApp van E-golf4u. De WebApp van E-golf4U is geen echte app, maar een mobiele website die zich op uw smartphone gedraagt als een app. Open de browser op uw smartphone en typ de volgende url in: m.eg4u.nl. Eenmaal geopend kunt u hem aan uw beginscherm toevoegen of als favoriet. Hoe dit precies gaat is afhankelijk van uw browser.

De app van golf.nl is te downloaden waar is afhankelijk van uw smartphone.

Vreemde kaarten en buitenlandse kaarten invoeren
Vreemde kaarten zijn anders dan de naam doet vermoeden. Het zijn qualifying- of wedstrijdkaarten gespeeld op een andere baan.
Hierbij de handleiding voor het invoeren van vreemde kaarten.
Vreemde kaarten invoeren